Ik ben Fleur Barnasconi (1984) en werk sinds 2020 met veel plezier op de maandagmiddag, woensdag en donderdag bij Van Kind tot Ouder. Ik heb ruim 10 jaar gewerkt bij een grote instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Amsterdam (specialistische GGZ). Ik ben GZ-psycholoog en EMDR-therapeut.

Opleiding

Na een aantal jaren Geneeskunde aan de VU in Amsterdam te hebben gestudeerd, met het oog op het beroep kind- en jeugdpsychiater, volgde ik een andere weg die beter bij mij paste te beginnen bij de opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de UvA met master Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal postdoctorale opleidingen om mij nog verder te specialiseren waaronder de GZ-opleiding Kind & Jeugd (Rino Amsterdam) heb ik inmiddels ruim 10 jaar ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie in Amsterdam. Waar ik kinderen, jongeren en hun gezinnen behandel en begeleid die kampen met complexe en langdurige problematiek waaronder angst- en dwangstoornissen, stemmingsproblematiek, persoonlijkheid- en emotieregulatieproblematiek, eetstoornissen, SOLK (Somatisch onvoldoende verklaarde klachten) en trauma.

Over mij

In mijn werk maak ik graag gebruik van cognitief gedragstherapeutische technieken, EMDR, (medische) hypnose, creatieve werkvormen en mindfulness. Ik vind het belangrijk om naast het kind/jongere en zijn of haar gezin te staan, een veilige en transparante omgeving te creëren en samen aan het werk te gaan. Ik ben positief ingesteld en heb een open houding. Om de relatie tussen lichaam en geest te versterken ga ik ook graag samen naar buiten.

Ik woon met mijn man, twee kinderen, hond en kat in Santpoort-Zuid.

Praktisch

E-mail: fleur@vankindtotouder.nl
BIG nummer: 29925675325