Mijn naam is Marijke Trossel. Sinds 1 september 2021 werk ik bij praktijk “Van Kind tot Ouder”.

Ik ben al tientallen jaren werkzaam als orthopedagoog/GZ-psycholoog. In mijn loopbaan heb ik brede ervaring opgedaan met diagnosticeren en het behandelen van kinderen en jongeren met diverse psycho-sociale problemen. Ik heb gewerkt bij een aantal kinderpsychiatrische instellingen en de afgelopen 10 jaar heb ik bij Heliomare veel jongeren geholpen met chronische pijn- en vermoeidheidsklachten.

Omdat ik mijn vak zo boeiend en inspirerend vind, heb ik besloten om na mijn leeftijdsgebonden afscheid bij Heliomare op beperkte schaal nog door te gaan en werk ik nu bij deze praktijk.

Opleiding

Na de studie Pedagogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam heb ik diverse postdoctorale opleidingen gevolgd waaronder speltherapie, cognitieve therapie, EMDR en medische hypnose. Vanaf 1998 ben ik geregistreerd als GZ-psycholoog Kind en Jeugd.
Daarnaast ben ik (mede-)auteur van een aantal publicaties voor de hulpverlenerspraktijk.

Over mij

Ik heb ruime ervaring in het behandelen van problemen waar kinderen en jongeren mee kunnen zitten: gepest worden, geen aansluiting hebben, faalangst en perfectionisme, angstklachten, somberheid, slaapproblemen en nachtmerries, snel boos of bang zijn (emotie-regulatie problemen), autisme, ADHD, dyslexie, somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) en trauma.

Ik ben nieuwsgierig, kritisch analytisch, heb een open attitude, ben breed georiënteerd, creatief, begaan en betrokken, kan goed luisteren en reflecteren, en heb gevoel voor humor. Ik ben geduldig en, als het nodig is, directief en oplossingsgericht.
Vanuit vertrouwen en begrip kunnen in de therapie stappen gezet worden. Daar besteed ik altijd veel aandacht aan.
Ik vind het belangrijk bij jongere kinderen om nauw samen te werken met ouders/verzorgers of gezin. Zo kunnen we gezamenlijk vaststellen wat nodig is voor het kind om zich weer beter te voelen en meer plezier te krijgen in het leven. Een makkelijk en mooie ingang om meer contact te krijgen met deze kinderen is, bijvoorbeeld, werken met beeldend materiaal of spel.

Bij pubers en jongeren probeer ik ervoor te zorgen dat er een ‘klik’ ontstaat. Het is ook best een grote stap om naar een psycholoog te gaan. Hier kan het besef dat problemen nu eenmaal bij het leven horen en elk mens sterke en zwakke kanten heeft een steun zijn. Samen onderzoeken we wat kan helpen om minder last te hebben van klachten en te ontdekken wat de betrokkene zelf graag wil veranderen om zich beter te voelen. Het gaat hier om acceptatie en de bereidheid om stappen te zetten naar haalbare doelen, om zo een grotere zelfstandigheid te ontwikkelen en meer invloed te ervaren op het eigen leven.
Tijdens de behandeling maak ik gebruik van een of meerdere op de cliënt afgestemde behandelmethoden. Ik neem de tijd om het behandelplan goed uit te leggen.
Samen met mijn man woon ik in Haarlem-Zuid. Onze volwassen dochter woont in Amsterdam.

Praktisch

Voor overleg ben ik het beste bereikbaar via de mail: marijke@vankindtotouder.nl

BIG nummer: 39049256925

Werkzaam op donderdag