Ik ben Annemarie Boevé, geboren in 1966 en sinds april 2019 op woensdag aan het werk bij van Kind tot Ouder als gezins- en relatietherapeut. Daarnaast heb ik een praktijk in Leiden: www.centrumhecht.nl.

Over mij

Ik werk vanuit de visie dat onze leefomgeving van invloed is op hoe we ons ontwikkelen, hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen. Onze leefomgeving is niet eenduidig; we begeven ons als mens in verschillende relaties en situaties (zoals ons gezin, onze familie, vriendengroepen, relaties tussen generaties, school, werk). 

In mijn aanpak kijk ik naar de dynamieken in die systemen: hoe beïnvloeden ze het probleem waarvoor je hulp vraagt, en hoe houden ze het probleem in stand.  

Ik ga met jou/jullie in de gezinsbehandeling op zoek naar het begrijpen van de problematiek in de context van het gezin en belangrijke anderen. Ik maak vaak gebruik van creatieve manieren en spel om de verbeelding te stimuleren, te helpen reflecteren op wat er aan de hand is, en vandaar uit weer nieuwe wegen te vinden.

Ik ben positief en onderzoekend ingesteld. Wat ik belangrijk vind in mijn werk is samenwerken, emotionele veiligheid met ruimte voor doorvoelen, en de veerkracht van alle betrokkenen naar voren halen.

Opleiding

Ik werk als gecertificeerd systeemtherapeut en supervisor, en heb me gespecialiseerd in de volgende methodes: Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT), Emotionally Focused Therapy, symbooldrama (www.symbooldrama.nl), op Theraplay gebaseerde behandeling, Contextuele therapie, Focussing.

Praktisch

Naast de systeembehandelingen geef ik ook individuele behandeling en supervisie en coaching via mijn eigen praktijk Droomgetij: www.droomgetij.nl en mijn praktijk in Leiden: www.centrumhecht.nl.

 Ik ben aangesloten bij:

  • RBCZ, register beroepsbeoefenaren complementaire zorg, licentienummer 214167R
  • LVSC, Landelijke vereniging voor supervisie en coaching
  • NVRG, beroepsvereniging voor relatie- en gezinstherapie
  • NVPA, beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten
  • RBCZ klachten- en geschillenregeling
  • SKJ 100005971 jeugd- en gezinsprofessional