Opleiding

Na mijn studie ‘Kinder- en Jeugdpsychologie’ aan de VU in Amsterdam volgde ik, Lonneke van Deursen (1979), de tweejarige opleiding ‘Behandeling kinderen en jeugdigen en ouderbegeleiding’ aan de Rino te Amsterdam. Hierna volgde ik de postdoctorale opleiding tot GZ psycholoog met accent Kinder&Jeugd en de opleiding tot European Practitioner EMDR (K&J en volwassenen). 

Momenteel ben ik bezig met het laatste stukje van mijn opleiding tot psychotherapeut. Deze opleiding volg ik om me nog verder te specialiseren in de meer complexe en/of langdurige problematiek bij zowel kinderen, als volwassenen en gezinnen. Ik heb 12 jaar met veel plezier bij Arkin (GGZ instelling in Amsterdam) gewerkt en heb eind 2012 praktijk ‘Van Kind tot Ouder’ opgericht. Sinds september 2014 werk ik volledig in mijn eigen praktijk wat heel erg goed bevalt.

Over mij

Als (kinder)psycholoog te Haarlem combineer ik een open en nieuwsgierige houding met kennis en ervaring. De sfeer is hierdoor laagdrempelig, ik sluit graag aan bij mijn klanten en ga op zoek naar de ‘klik’ om zo een goede werkrelatie op te bouwen. Ik kijk samen met jou/u of het gezin welke doelen er gesteld kunnen worden en hoe deze gehaald kunnen worden. Ik behandel de meest uiteenlopende klachten (zie ook aanbod) en ben me altijd verder aan het verdiepen in emotieregulatie. Twijfelt u of u bij mij op het juiste adres bent? Bel of mail me dan; ik denk graag met u mee waar u het best op uw plek bent.

Lees hier wat cliënten over mij zeggen.

Naast reguliere werkervaring beschik ik door mijn eigen gezin met twee jonge kinderen ook over praktijkervaring. Van mijn gezin leer ik dagelijks dingen die niet in de boeken beschreven staan.

Publicaties

Af en toe word ik gevraagd mee te werken aan een artikel in een tijdschrift. Dit doe ik met veel plezier. In dec 2014 werkte ik mee aan het Artikel Mama’s kindjes in het blad Jij & Je Kinderen. Lees hier de tekst.

April 2014 stond er een artikel in de Kek Mama over buitensluiten waar ik aan mee werkte. Lees hier het hele artikel.

Praktisch

In het kader van de opleiding tot psychotherapeut waarmee ik 1-2-2016 ben gestart, werk ik 2 dagen per week in het centrum van Haarlem (Nieuwe Gracht 37) en maar 1 dag (vrijdag) in de Rijksstraatweg 249 aanwezig zijn. U kunt zich wel bij mij aanmelden; cliënten voor de specialistische GGZ (SGGZ) zal ik zoveel mogelijk in het Centrum zien.

Als BIG geregistreerd GZ psycholoog en Registerpsycholoog NIP/Kinder- en jeugdpsycholoog houd ik me aan de voorwaarden van het Nederlands Instituut van Psychologen (het NIP). Zie voor meer informatie hierover www.psynip.nl