Na mijn studie ‘Kinder- en Jeugdpsychologie’ aan de VU in Amsterdam volgde ik, Lonneke van Deursen (1979), diverse postdoctorale opleidingen, waaronder de GZ opleiding (met accent K&J) en de 3-jarige opleiding tot psychotherapeut (gericht op zowel volwassenen als K&J).

Deze opleiding volgde ik om me nog verder te specialiseren in de meer complexe en/of langdurige problematiek bij zowel kinderen, als volwassenen en gezinnen. Ik heb 12 jaar met veel plezier bij Arkin (GGZ instelling in Amsterdam) gewerkt en heb eind 2012 praktijk ‘Van Kind tot Ouder’ opgericht. Sinds september 2014 werk ik met veel plezier volledig in eigen praktijk.

Over mij

In het werken met kinderen combineer ik als (kinder)psycholoog/psychotherapeut een open en nieuwsgierige houding met kennis en ervaring. De sfeer is hierdoor laagdrempelig, en open. Ik sluit graag aan bij mijn klanten en ga op zoek naar de ‘klik’ om zo een goede werkrelatie op te bouwen met zowel het kind als ouders/volwassenen. In de therapie probeer ik een veilige sfeer te creëren van waaruit moeilijke gevoelens, gedragingen en patronen besproken kunnen worden. 

Als volwassene kunt u bij mij terecht voor zowel kortdurende klachtgerichte therapie (in de Basis GGZ), als voor langerdurende psychotherapie.

Psychotherapie is een op verandering gerichte, specialistische therapie die met name wordt ingezet bij complexe en langdurige problematiek. Hierbij kun je denken aan (vroegkinderlijke) trauma's, persoonlijkheidsproblematiek, problemen met zelfbeeld of identiteit, of vastlopen in het aangaan of onderhouden van relaties.

Ik werk psychodynamisch, dit houdt in dat ik klachten in het 'hier en nu' samen met jou zal proberen te verbinden aan gebeurtenissen, ervaringen en gevoelens van vroeger. Zo ontstaat er begrip en meer ruimte om met afstand naar je gevoelens en gedragingen te kunnen kijken. Je leert te praten over wat er van binnen bij je gebeurt, hierdoor kun je beter voelen waar je emotionele behoeften liggen en kun je op zoek gaan in/bij jezelf hoe je aan deze behoeften tegemoet kunt komen.

Naast psychodynamische psychotherapie werk ik met EMDR voor milde, maar ook complexe trauma's en Affect Fobie therapie (zie ook aanbod).

Twijfelt u of u bij mij op het juiste adres bent? Bel of mail me dan; ik denk graag met u mee waar u het best op uw plek bent.

Lees hier wat cliënten over mij zeggen.

Naast reguliere werkervaring beschik ik door mijn eigen gezin met twee kinderen in de basisschool leeftijd ook over praktijkervaring. Van mijn gezin leer ik dagelijks dingen die niet in de boeken beschreven staan.

Praktisch

Als BIG geregistreerd GZ psycholoog/Psychotherapeut en Registerpsycholoog NIP/Kinder- en jeugdpsycholoog houd ik me aan de voorwaarden van het Nederlands Instituut van Psychologen (het NIP). Zie voor meer informatie hierover www.psynip.nl

BIG registratie nr GZ psycholoog: 69913963125

BIG registratie nr psychotherapeut: 89913963116

Registerpsycholoog NIP K&J: NIP-00202317

lidmaatschap VEN: 32851

lidmaatschap LVVP: 4246


Kijk hier mijn kwaliteitsstatuut in: kwaliteitsstatuut_2019.pdf