Ben je somber en wil je informatie en/of chatten? www.pratenonline.nl www.gripopjedip.nl(16-24 jaar) 

Ben je angstig en wil je uitleg over angsten? www.bibbers.nl www.stopjeangst.nl 

Hebben je ouders psychische problemen en wil je hier info over en/of chatten? www.kopstoring.nl 

Voor meiden tussen de 14 en 23 jaar die vragen hebben of zich zorgen maken over eten, gewicht en uiterlijk en risico lopen een eetstoornis te ontwikkelen. Zij kunnen chatten of mailen met deskundigen, zoals een diëtist, en testen doen. Bij serieuze eetproblemen biedt 99gram.nl ook online hulp. www.99gram.nl 

Jongeren kunnen hier informatie vinden over tabak, alcohol en drugs, hun kennis testen, werkstuktips krijgen en filmpjes met ervaringen van andere jongeren bekijken. www.drankendrugs.nl 

Jongeren met vragen over psychische klachten kunnen hier informatie vinden op het forum, via de website of de helpdesk. 

Ook ouders en professionals kunnen een beroep doen op de helpdesk. www.nietgek.nl 

Andere informatieve websites: www.balansdigitaal.nl (vereniging van ouders met kinderen met leer-, ontwikkelingen- en gedragsproblemen, bijvoorbeeld ADHD en PDD-NOS) 

Het tijdschrift J/M heeft online cursussen die je als ouder kunt volgen. Bijvoorbeeld een training om de sociale vaardigheden te vergroten bij je kind, of een cursus om het zelfvertrouwen van je kind te stimuleren. 

Op deze site vind je veel opvoedingsinformatie en tips. 

Ook fijn: Via deze link kom je bij (online) ontspanningsoefeningen voor volwassenen. En hier vind je ontspanningsoefeningen voor kinderen.