Mijn naam is Karen van de Ven. Met veel plezier ben ik in sinds 2017 werkzaam bij de praktijk “Van Kind tot Ouder”, en sinds 2019 mede eigenaar samen met Lonneke en Jori. Voor die tijd heb ik ruim 10 jaar gewerkt in een grotere instelling waar ik veel ervaring heb opgedaan met behandelingen en diagnostiek bij kinderen en jongeren binnen de kinder- en jeugd psychiatrie (specialistische GGZ).  

Opleiding

Na mijn studie Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, heb ik in 2012 de gezondheidszorg psycholoog opleiding met accent kind en jeugd (Rino) afgerond, waardoor ik me GZ-psycholoog mag noemen. Aanvullend heb ik me geschoold in EMDR tot EMDR Practitioner en Medische Hypnose. Als GZ-psycholoog heb ik brede ervaring opgedaan met het behandelen van kinderen en jongeren bij een GGZ polikliniek in Amsterdam (9 jaar) en IJmuiden (1,5 jaar). 

Sinds 2019 zie ik naast kinderen en jongeren ook volwassenen met traumagerelateerde klachten en aanhoudenende lichamelijke klachten (ALK) . In 2023 heb ik 1 jaar op de pijn poli van een revalidatiecentrum gewerkt.  

Over mij

Hoe ingewikkeld situaties soms kunnen zijn, probeer ik deze op een eenvoudige en zo open mogelijke manier te bespreken. Ik ben positief ingesteld en probeer dat ten alle tijd mee te nemen in gesprekken. Het belangrijkste is dat een client zich op zijn gemak voelt, zodat er ruimte is tot groei. De omgeving is hierbij ook belangrijk, vandaar dat ik opvoeders en partners betrek in het proces. In het behandeltraject ben ik transparant over het proces naar clienten, omdat het belangrijk is te weten waar je aan toe bent en wat de (on)mogelijkheden zijn. 

Ik heb ervaring met het behandelen van angstklachten, somberheid, aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) en trauma. In de behandeling maak ik gebruik van EMDR, medische hypnotherapie, ACT en cognitieve gedragstherapie.

Tevens geef ik supervisie aan psychologen in opleiding.

Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Haarlem Noord. 

Praktisch

GZ-psycholoog, BIG nummer: 79915664625

EMDR Practitioner, VEN

Supervisor kind-en jeugdpsycholoog NIP

Bereikbaarheid:

Voor overleg ben ik het beste bereikbaar via de mail karen@vankindtotouder.nl , mijn werkdagen zijn ma-di-vrij. 

Algemene vragen kunnen naar: info@vankindtotouder.nl

Aanmeldingen gaan via de site: www.vankindtotouder.nl/aanmelden