Met veel enthousiasme ben ik, Karen van de Ven (1977), per 1 september 2017 gestart in de praktijk “Van Kind tot Ouder”. 

Opleiding

Na mijn studie Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, heb ik in 2012 de GZ-opleiding kind en jeugd (Rino) afgerond. Aanvullend heb ik me geschoold in EMDR (EMDR.nl) en Medische Hypnose (Cure and Care). Als GZ-psycholoog heb ik brede ervaring opgedaan met het behandelen van kinderen en jongeren bij een GGZ polikliniek in Amsterdam (9 jaar) en IJmuiden (1,5 jaar). 

Over mij

Zowel het werken met kinderen van de basisschoolleeftijd en hun ouders, als jongeren en jong volwassenen, spreekt mij aan. Hoe ingewikkeld situaties soms kunnen zijn, probeer ik deze op een eenvoudige en zo open mogelijke manier te bespreken. Ik ben positief ingesteld en probeer dat ten alle tijd mee te nemen in gesprekken. Het belangrijkste is dat een client zich op zijn gemak voelt, zodat er ruimte is tot groei. De omgeving is hierbij ook belangrijk, vandaar dat ik opvoeders betrek in het proces. In het behandeltraject ben ik transparant over het proces naar kinderen en ouders, omdat het belangrijk is te weten waar je aan toe bent en wat de (on)mogelijkheden zijn. 

Ik heb ervaring met het behandelen van angstklachten, somberheid, emotie regulatie problemen (snel boos zijn), somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) en trauma. In de behandeling maak ik gebruik van EMDR, medische hypnotherapie en cognitieve gedragstherapie.

Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Haarlem Noord. 

Praktisch

Voor overleg ben ik het beste bereikbaar via de mail: karen@vankindtotouder.nl

BIG nummer: 79915664625