Binnen de Praktijk van Kind tot Ouder ben ik vanaf april 2019 werkzaam als zelfstandig Psychotherapeut en Gezondheidszorgpsycholoog. Ik bied hier voornamelijk specialistische behandelingen (S-GGZ) en incidenteel ook behandelingen voor de Basis ofwel Generalistische GGZ (G-GGZ). 

Sinds 2001 ben ik werkzaam binnen de Geestelijke Gezondheidszorg waar ik met veel enthousiasme bij diverse GGZ-instellingen heb gewerkt (GGZ Noord- Holland Noord, GGZ InGeest en GGZ Arkin). Na mijn studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik diverse postdoctorale opleidingen gevolgd. Bij de GGZ-instellingen heb ik werkervaring opgedaan op de verschillende gebieden, zowel met ambulante als deeltijdbehandelingen, individuele therapie en groepsbehandelingen, bij (jong)volwassenen. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van Schematherapie (individuele en groepsbehandeling), Affectfobietherapie en traumabehandelingen (EMDR en Imaginaire Rescripting) voor mensen met (vroegkinderlijke) psychotrauma, hardnekkige depressies, angstklachten, zelfbeeldproblematiek en persoonlijkheidsproblematiek. 

Naast mijn werkzaamheden in deze praktijk ben ik bij GGZ Noord-Holland Noord werkzaam voor een Schemagroepstherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek. Tevens geef ik supervisie aan collega’s in opleiding tot Gezondheidszorg psycholoog. 

Doel van mijn behandelingen is om de oorsprong van belemmerende patronen van denken en voelen te doorgronden en doorbreken; hierbij staat het emoties weer toelaten en leren hanteren centraal. Tevens is hierbij het focus om te leren voelen wat voor emotionele behoeften er zijn en te leren daar op een gezondere manier vorm aan te geven. Hierbij worden experiëntiële (=ervaringsgerichte) technieken ingezet. 

Voor mensen met (complexe) PTSS en andere traumagerelateerde klachten bied ik traumabehandeling. Hierbij ondersteun en behandel ik mensen die zeer schokkende gebeurtenissen hebben meegemaakt, bijvoorbeeld ervaringen met verwaarlozing, afwijzing, fysiek of seksueel geweld. Ik help hen om de emotionele lading van deze ervaringen te doen verminderen en deze meer een plek te geven.

Mijn werkwijze wordt gekenmerkt door ‘maatwerk’ waarbij ik veelal gebruik maak van de verschillende bovenbeschreven psychotherapeutische methoden. Van de beschreven methoden en technieken van behandelingen is de effectiviteit wetenschappelijk aangetoond (zie Aanbod). 

Naast professionaliteit staat in een behandeling voor mij een persoonlijke aanpak centraal. Hierbij werk ik toe naar een vertrouwd contact waarbinnen ruimte kan worden ervaren om de ‘binnenwereld’ te onderzoeken om van daaruit samen verder aan het werk te gaan. Wat mij in dit vak aanspreekt is de diversiteit aan mensen en het aanboren van ieders krachten en mogelijkheden.

Mijn aanbod (klik op de links voor meer informatie): 

Registraties en lidmaatschappen:

  • Geregistreerd als Psychotherapeut in het BIG-register - 19065294316
  • Geregistreerd als GZ-psycholoog in het BIG-register  - 19065294325
  • Geregistreerd als Senior Schematherapeut bij de Vereniging voor Schematherapie  - 197141
  • Geregistreerd als EMDR Europe practitioner en lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN) - 33267
  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
  • Geregistreerd als Cognitieve gedragstherapeut en gewoon lid van de Vereniging Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) - 6078
  • Geregistreerd als opleidingslid tot groepstherapeut en aspirant lid van de Nederlandse Vereniging voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie (NVGP)
  • Lid van Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGZP)
  • AGB-code - 94061504