Binnen de Praktijk van Kind tot Ouder ben ik vanaf 2019 werkzaam als zelfstandig Psychotherapeut en Gezondheidszorgpsycholoog. Ik bied hier voornamelijk specialistische behandelingen (S-GGZ) en incidenteel ook behandelingen voor de Basis ofwel Generalistische GGZ (G-GGZ). 

Sinds 2001 ben ik werkzaam binnen de Geestelijke Gezondheidszorg waar ik met veel enthousiasme bij diverse GGZ-instellingen heb gewerkt (GGZ Noord-Holland Noord, GGZ InGeest en GGZ Arkin). Na mijn studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik diverse postdoctorale opleidingen gevolgd. Bij de GGZ-instellingen heb ik werkervaring opgedaan op de verschillende gebieden, zowel met ambulante als deeltijdbehandelingen, individuele therapie en groepsbehandelingen, bij (jong)volwassenen. Gaandeweg heb ik mij gespecialiseerd in de verschillende psychotherapeutische methoden, zoals de Schematherapie (individuele en groepsbehandeling), Affectfobietherapie en traumabehandelingen (EMDR en Imaginaire Rescripting) voor mensen met (vroegkinderlijke) psychotrauma, hardnekkige depressies, angstklachten, zelfbeeldproblematiek en persoonlijkheidsproblematiek. 

Een psychotherapeutische behandeling bij mij kan bestaan uit een van deze methoden of een combinatie hiervan. In een psychotherapie wordt de cliënt geholpen om de oorsprong van belemmerende patronen van denken en voelen te doorgronden en doorbreken; hierbij staat het emoties bewust worden, toelaten en leren hanteren centraal. Tevens is hierbij het focus om te leren voelen wat voor emotionele behoeften er zijn en te leren daar op een gezonde manier vorm aan te geven. Hierbij worden onder andere experiëntiële (=ervaringsgerichte) technieken ingezet. Voor mensen met (complexe) PTSS en andere traumagerelateerde klachten bied ik traumabehandeling. Hierbij ondersteun en behandel ik mensen die schokkende gebeurtenissen hebben meegemaakt, bijvoorbeeld ervaringen met verwaarlozing, afwijzing, fysiek of seksueel geweld. Ik help hen om de emotionele lading van deze ervaringen te doen verminderen en deze meer een plek te geven.

Naast professionaliteit staat een persoonlijke aanpak voor mij in een behandeling centraal. Hierbij werk ik toe naar een vertrouwd contact waarbinnen ruimte kan worden ervaren om de ‘binnenwereld’ te onderzoeken en mee aan het werk te gaan.

Ik werk op de dinsdagen in de praktijk. 

Praktisch:

o   Geregistreerd als Psychotherapeut in het BIG-register - 19065294316
o   Geregistreerd als GZ-psycholoog in het BIG-register  - 19065294325
o   Geregistreerd als Senior Schematherapeut bij de Vereniging voor Schematherapie  - 197141
o   Geregistreerd als EMDR Europe practitioner en lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN) - 33267
o   Lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
o   Geregistreerd als Cognitieve gedragstherapeut en gewoon lid van de Vereniging Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) - 6078
o   Geregistreerd als opleidingslid tot groepstherapeut en aspirant lid van de Nederlandse Vereniging voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie (NVGP)
o   Lid van Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGZP)
o   AGB-code - 94061504