Ik ben Lotte Rameau-Sluis (1975) en werk sinds januari 2023 op de donderdag bij Praktijk van Kind tot Ouder als GZ-psycholoog en systeemtherapeut NVRG. Naast individuele therapie en ouderbegeleiding bied ik gezins- en relatietherapie. Daarnaast werk ik bij specialistische GGZ instelling dr Leo Kannerhuis in Amsterdam in een jeugd- en jongerenteam.

Opleiding

Na het voltooien van mijn studie Orthopedagogiek heb ik in 2003-2004 de postdoctorale opleiding tot GZ psycholoog gevolgd. Nadat ik jarenlang als GZ-psycholoog brede ervaring heb opgedaan met zowel diagnostiek als behandelen van kinderen, jongeren en hun ouders in de specialistische kinder- en jeugdpsychiatrie heb ik mij vanaf 2016 geschoold tot gezins- en relatietherapeut.
Inmiddels vervul ik al een aantal jaren met veel plezier beide functies en mijn ervaring is dat zowel binnen individuele behandeling als binnen gezins- en/of relatietherapie de functie van GZ psycholoog en systeemtherapeut elkaar completeren.

Over mij

Binnen mijn behandelingen maak ik veelal gebruik van een combinatie van therapeutische technieken (CGT, ACT, Oplossingsgerichte therapie, Inzichtgevende therapie, systeemtherapie) om zodoende het beste aan te kunnen sluiten bij wat bij de client en/of het gezin werkt. In mijn visie kan de mens niet los worden gezien van de mensen waarmee hij samenleeft en dit is voor mij dan ook een kernwaarde in de behandelingen. Veranderen doe je tenslotte niet alleen.
In de behandelsessies hecht ik belang aan het creëren van een prettig en veilig klimaat en vind ik humor zeer belangrijk zonder daarbij het probleem te bagatelliseren.
Van cliënten krijg ik vaak terug dat zij mijn niet-oordelende houding, oprechte nieuwsgierigheid en brede blik waarderen.

Met mijn man en 2 kinderen woon ik in Haarlem.

Praktisch

E-mail: lotte@vankindtotouder.nl
BIG registratienummer: 79063140425
NVRG-26183
AGB code zorgverlener: 94060992